Weldaad voor jezelf

Weldaad in creativiteit en eenvoud.

 

Voel jij je wel eens vermoeid of uit balans? Logisch als je met een verlies in aanraking komt, gebeurt er heel veel in je leven. Rouwen is hard werken https://www.in-de-wolken.nl/rouwinfo/rouwtaken

Soms heb je rust nodig waardoor je daarna weer met meer levenslust aan de slag kan: Als er veel gebeurd is, als je veel hebt gegeven of als de balans van geven en nemen verstoord is. Dat was aan het eind van 2019 met mij het geval. Op een dag kwam ik thuis, met in mijn gedachte het gezin waar ik net vandaan kwam, waarvan de moeder ernstig ziek is. Twee kleine jongens en een meisje, zouden binnenkort door moeten zonder moeder. En zomaar uit het niets leek het, begon ik te huilen en ik kon niet meer stoppen. Al snel begreep ik dat het niet alleen ging om de situatie van het gezin, maar ook dat ikzelf vermoeid was: Teveel te doen gehad, teveel veranderingen en allemaal twijfels.

Daarom was het fijn om het vooruitzicht te hebben van mijn creatieve weekend in het Dominicanen klooster van de start van het jaar https://www.kloosterhuissen.nl/programmas/creativiteit

Wat was het geweldig om je creativiteit op gang te laten komen en op deze wijze weer energie te krijgen. Ik heb mogen schilderen, kleien, tekenen en bewegen, onder de bezielende leiding van Conny Brouwer. En dat was fantastisch. Ik kan het iedereen aanraden. Door het stimuleren van mijn creativiteit, kon ik dichter bij mijn gevoel komen, op een diepere en pure laag. Dat klinkt heel zweverig , maar ik heb het echt gemerkt. Alsof je weer even kind bent. Dat heeft mij ontspanning gebracht en versterkt in mijn mening dat ik met behulp van creatieve werkvormen begeleiding wil blijven bieden aan cliënten, inmiddels verrijkt met nog meer ideeën en inspiratie.

Ook de omgeving van het klooster is een weldaad door de prettige en zeer gastvrije sfeer. De kamers zijn eenvoudig en het eten is heerlijk. Je moet zeker geen luxe verwachten. Het is fijn vanwege de eenvoud en de serene rust. De paters die er nog wonen, lopen er ook. Je hoeft niet specifiek stil te zijn, je kan gewoon jezelf zijn. Je bent vrij om mee te gaan in gebed en iedereen is vriendelijk en oprecht. Het is werkelijk een weldaad voor jezelf.

Inmiddels is 2020 voor mij met goede energie, voortvarend van start gegaan. Er zijn allemaal nieuwe activiteiten en plannen, daarover hoor je van mij uiteraard meer in dit nieuwe jaar!

Lieve groet, Pauline