Training

trainers:

Pauline Stadhouders - Orthopedagoog en rouwtherapeut, met ervaring in de zorg. www.delevensboomdelft.nl

Anne Remijn - Rouwtherapeut met ervaring in het onderwijs, schrijfster en spreker. www.praktijkebenvloed.nl

Beiden hebben ruime ervaring als rouwtherapeut en trainer. 

Training: Over Rouw gesproken

Durf jij te praten over de dood? Kan jij het onderwerp bespreken over het verlies van een scheiding, een overlijden, een ziekte in het gezin of een ander traumatisch verlies? Verlies kan ervaren worden bij ziekte, bij overlijden, bij een scheiding, of een andere heftige gebeurtenis. Rouw is de reactie die hierop volgt.

Als jij als professional beter wil leren omgaan met situaties in je werk van verlies en de reacties van rouw, en niet bang bent om jezelf kwetsbaar op te stellen, dan is deze training iets voor jou.

Tijdens het werken met gezinnen, met kinderen en jongeren en met volwassenen is het fijn als je genoeg bagage hebt om met situaties van verlies om te kunnen gaan. Als professional heb je vaak al de nodige situaties meegemaakt in je werk of privé die jouw omgaan hiermee beïnvloeden. Deze training biedt jou inzicht in je eigen reacties en meer mogelijkheden voor jou als professional. Wij maken gebruik van verschillende werkvormen die een actieve, speelse en respectvolle manier stimuleert om dit onderwerp te hanteren.

Driedaagse basistraining Over Rouw gesproken

Een training die je leert om te gaan met mensen in rouw door middel van actuele theorie over rouw, verkennen en inzetten van eigen verlieservaringen, verlies en rouw tijdens verschillende leeftijds/ontwikkelingsfasen, communicatie bij rouw, gecompliceerde rouw, begrenzen en betekenis geven.

voor wie:

Voor (jeugd)professionals in zorg, welzijn, opvoeding en onderwijs.

wanneer en waar:

  • Maandag 7, 14 en 21 oktober 2024, 10.00 uur - 16.15 uur

Locatie: Bondsgebouw, Leidseweg 100, Voorschoten

hoe:

De training is € 595,- inclusief thee/koffie/lunch/materiaal (ex BTW) pp.

Mogelijkheid voor accreditatie voor het Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (18 punten), voor het SKJ (Jeugdzorgprofessionals, 24 punten), POH-GGZ (praktijkondersteuners huisartsen, 18 punten), Register Vaktherapeuten (RV, 22 punten), Registerplein (Maatschappelijk werkers, 22,5 punten) en NaVU (uitvaartzorg, 25 punten)

 

Nieuw!: Tweedaagse training 'Over Rouw gesproken' voor Kind en Jeugdprofessionals (incl. workshops)

Een training die je leert om te gaan met kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers in rouw door middel van actuele theorie over rouw, rouwreacties in de verschillende ontwikkelingsfasen, gezinsdynamiek en werkvormen om met kinderen en jongeren in gesprek te gaan over thema’s als ziekte, de dood, verlies en de gevoelens die daarbij spelen.

wanneer en waar:

  • 1 en 8 november 2024

Locatie: Delft

De training is € 420,- inclusief thee/koffie/lunch/materiaal pp.

Mogelijkheid voor accreditatie voor het SKJ (Jeugdzorgprofessionals, 8 punten) en Registerplein en Jeugdverpleegkundigen.

 

Training: Over Rouw gesproken DE VERDIEPING

Tweedaagse training ‘Over Rouw gesproken De Verdieping’

Deze training geeft meer kennis en inzicht over hechting, systemische invloeden en overlevingsmechanismen, als ook begrip door het verkennen van eigen (traumatische) verlieservaringen. Je leert als professional op trauma sensitieve wijze ervarings- en lichaamsgericht te werken met cliënten.

voor wie:

Professionals in zorg, welzijn, opvoeding en onderwijs die in aanraking komen met mensen die een traumatische verlieservaring (hebben) ondergaan en daarbij last ondervinden, rouwen en proberen te overleven. De training is voor diegenen die de 3-daagse basistraining Over Rouw gesproken hebben gevolgd.

wanneer en waar:

De training wordt gegeven op:

  • Vrijdagen 5 en 12 april 2024 in Delft, Voorstraat 51, 10.00 uur - 16.15 uur
  • Maandagen 11 en 18 november 2024 in Voorschoten, 10.00 uur - 16.15 uur

hoe:

De training is € 420,- inclusief thee/koffie/lunch/materiaal pp.

De training kan worden toegespitst op vragen uit de beroepsgroep.

De trainingen kunnen worden toegespitst op vragen uit de beroepsgroep.

Mogelijkheid voor accreditatie SKJ (Jeugdprofessionals, 16 punten), POH-GGZ (praktijkondersteuners, 12 punten) en RV (vaktherapeuten, 13 punten)

wat nog meer:

Alle trainingen zijn met minimaal 5, maximaal 12 cursisten.

Het zijn allen 'live' trainingen.

Alle trainingen kunnen ook op maat en in-company worden gegeven.

Mocht er een klacht zijn, zal deze behandeld worden volgens een klachtenprocedure training.

Op deze trainingen zijn de Algemene Voorwaarden van De Levensboom Delft van toepassing.

informatie en aanmelding:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

aanbevelingen:

De training heeft me precies gegeven wat ik nodig had. Wat mij het meeste bijblijft is hoe knap afwisselend de drie dagen in elkaar zaten. Anne en Pauline hebben ons aan de hand van allerlei oefeningen ‘ervarend’ laten leren. Dat zorgde niet alleen voor afwisseling maar ook voor emotionele betrokkenheid van ons als deelnemers. Een compliment voor het ontwerp van deze training. – Sophie Looijestijn, ceremoniemaker en speechschrijfster

Deze training heeft mij goede handvaten gegeven. - Wanda Kunz, uitvaartspreker

Wat een leerzame en fijne training! Een aanrader! - Noortje de Jonge, POH-GGZ, Psycholoog NIP

In de training was veel afwisseling en het was fijn werken met al het materiaal, de symbolen en de kaarten. Het oefenen in de ervaring was voor mij heel fijn. De sfeer tijdens de training was goed. Ik heb tijdens de training veel professionaliteit en goede leiding van de trainers ervaren. - Wilma Kooter, Verpleegkundige Hospice