Ziekte

Een verlies door ernstige ziekte in je gezin.

ZiekteAls er iemand in je gezin ernstig ziek is, verandert er veel in de dagelijkse leefomgeving van alle gezinsleden. Voor iedereen is het een verwarrende tijd. Vaak is het voor ouders moeilijk om vanuit hun eigen gebrek aan tijd en energie, ook de ander te begeleiden in deze situatie. Het kan voorkomen dat het kind de ouder wil ondersteunen, of zich juist gaat afzonderen. Door meer zicht te krijgen op ieders plek in het gezin, kan meer begrip ontstaan voor elkaar.

Ik kan helpen dit meer inzichtelijk te maken. Ook kan ik begeleiden bij een goede en open communicatie om toch beter verder te kunnen met elkaar. Door elkaar serieus te nemen en de kinderen te betrekken bij de situatie, blijft ieder in het gezin het gevoel van geborgenheid houden en kan je elkaar de zo nodige steun geven.

Als oncologie verpleegkundige ben ik als careconsulent werkzaam voor careforcancer. Ik bied begeleiding bij kanker als zelfstandig coach.

Sinds maart 2019 heb ik in samenwerking met inloophuis Debora Villa Debora opgericht voor kinderen van 4 - 12 jaar die in aanraking zijn met kanker. Iedere 1e woensdag van de maand begeleid ik de kindergroep.