Last man standing

Last man standing@home

 

Zoals sommigen van jullie weten, heeft mijn zoon Lucas vandaag mee gedaan met Last man standing@home. Hij heeft 3 uur op een verhoging gestaan om aandacht te vragen voor psychische gezondheid. Hij is live in de uitzending geweest om te vertellen hoe het gekomen is dat hij gaat werken als peer educator bij Mind young academy.

https://mindyoung.nl/projecten-en-campagnes/mind-young-academy/over-de-mind-young-academy

Lucas heeft lange tijd veel last gehad van een angststoornis en een depressie, en nog steeds komt hij in zijn leven problemen tegen. Dat is moeilijk (geweest) voor hem, voor ons als gezin en voor mij als moeder. Vooral het bijstellen van verwachtingen en onzekerheid over de toekomst hebben in mij pijn en teleurstelling teweeg gebracht. Dat je kind ongedwongen en onbeperkt gelukkig zal worden, verlangt toch iedere moeder voor haar kind.

Ik kies er inmiddels voor om open te praten met mijn familie en hiermee ook met jullie. Lucas heeft ons dit voorgedaan om dit te doen. Hij komt er open voor uit. Hij is eerlijk geworden in zijn mening en zijn gevoel. Openheid is een sleutel voor het gezond omgaan met je psychische problemen. Hij gaat als peer educator ook anderen helpen om er open over te zijn, op scholen les geven over psychische gezondheid en leerlingen uitnodigen om erover te delen. Herkenning vinden bij de ander en het stigma van een psychische aandoening doorbreken, leiden ook tot verbetering van je mentale gezondheid.

Vorige week nog sprak ik tijdens onze training Over Rouw gesproken dat betekenis verlenen bij verlies een belangrijke stap is. Het unieke voorbeeld hiervan beleef ik nu van heel dichtbij. Zijn Last man standing is vandaag samen met nog vele anderen met succes behaald. Wat ben ik een ontzettend trotse moeder! Als je dit ook stoer vindt en je de projecten van Mind wilt steunen, kun je nog tot 2 weken doneren op: https://www.doemeemetmind.nl/actie/lucas-van-mil

Namens Lucas hartelijk bedankt, groet Pauline